Як приготувати ідеальний зігріваючий напій - глінтвейн
Ароматний глінтвейн з ромом і медом
Глінтвейн - це гарячий алкогольний напій на основі червоного вина, нагрітого до 70-80 градусів з цукром і прянощами. Їм традиційно "грілися" в Австрії, Німеччині, Швейцарії, Чехії на різдвяних базарах і святах, що проводяться на відкритому повітрі. Не дарма фінська народне прислів'я говорить: "Ніщо не зігріє краще, ніж обійми коханої людини, вовняний плед і стаканчик глінтвейну", пише Depo.Полтава.
Для глінтвейну ідеально підходять червоні сухі або напівсухі неміцні вина. У деяких рецептах глінтвейну в нього додають коньяк або ром.
Про головний інгредієнт напою говорить його назва - gluhende Wein, що в перекладі з німецької означає "палаюче вино". Існує безліч рецептів цього гарячого напою, але сьогодні спробуйте приготувати глінтвейн з ромом і медом.
Складові:
0,75 л червоного вина
1,5 склянки рому
1,5 склянки меду
1, 5 склянки води
150 г цукру
7-9 бутонів гвоздики
кориця і мускатний горіх - за смаком
приготування:
Воду закип'ятити і трохи остудити. Додати цукор і спеції. Прокип'ятити 1 хвилину, зняти з вогню і дати настоятися 10-15 хвилин. Процідити, додати мед, ретельно перемішати. Змішати ром і вино, підігріти, додати до медового сиропу. Подавати глінтвейн у високих келихах.
Про те, що ще потрібно робити, щоб не замерзнути холодними зимовими вечорами, розповість Depo.Львів.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси